UA-174000029-1 Paslanmaz Çelik Fiyatları Neden Artıyor ?paslanmaz haber
top of page

Paslanmaz Çelik Fiyatları Neden Artıyor ?

Aksoy Nikel Paslanmaz

6 Şub 2022

Nikel 23.000 Dolar üzerinde yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor.

Paslanmaz çelik fiyatlarındaki artış 2022 yılında da devam ediyor. Bu durumun temel nedeni hammadde azlığı ve talep fazlalığı olsada başka etkenler de var. Güçlü Euro fiyatlaması da metal fiyatlarını yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Diğer bir neden ise Rusya- Ukrayna gerginliği. Rusya Nikel üreticileri arasında en önemlilerinden biri . Dolaylı yollarla olsada Rusya'nın politikaları nedeniyle, Rusya'dan sağlanan Nikel tedariğinde azalmalar görülüyor.

Diğer bir nedende elektrikli araçlar için her geçen gün artan pil talepleri. Ana nikel üreticileri fazlalaşan talep için üretim arttırarak arayı kapatmayı çalışıyor olsa da fazlalaşan talep fiyatları yukarıya çekiyor.

Çin'de yaşanan enerji kesintileri de yoğun elektrik tüketimi gerektiren paslanmaz çelik üretimi için diğer bir tehlike oluşturuyor. Çin'li üreticilerin yaşadığı bu olumsuzluklar, paslanmaz çelik üretim ve tedarik zincirlerinde aksamalara neden oluyor.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm temel konuların kısa vadede çözüme ulaşması mümkün olmayacağı için 2022 yılı boyunca paslanmaz çelik fiyatlarının artması bekleniyor.

bottom of page